Nyheter

FØRSTEMANN: Det indiske hangarskipet INS Vikrant er det første som er laget i India som en del av det nasjonale hangarskip-programmet.

India sjøsatte sitt første hjemmebygde hangarskip

Før helgen ble Indias andre operative hangarskip sjøsatt av statsminister Narendra Modi, som første av denne typen skip i nasjonens eget hangarskip-program.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver nettstedet Defence news.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det 262 meter lange skipet er designet av den indiske marinen og ble sjøsatt som en del av markeringen av 75 års uavhengighet fra britene.

Den indiske marinen sier at dette er det største krigsskipet som har blitt bygd i landet. Med kapasitet til et mannskap på 1600, kan de operere en flåte med opp til 30 fly, inkludert jagerfly og helikoptre.

– Dette er en historisk dag, sa Modi. Det er et eksempel på myndighetenes tillit til å gjøre Indias forsvarssektor, selvforsynt, legger han til.

Statsministeren mener at dette ikke bare øker landets marinekapasiterer, men understreker også viktigheten av at India er en av få nasjoner som har sitt eget nasjonale hangarskip-program.

Hangarskipet har fått navnet INS Vikrant, som på sanskrit betyr «kraftig» eller «modig», og er Indias andre hangarskip. Det første ble kjøpt i 2004 fra Russland og ble satt ut for å beskytte det Indiske hav og Bengalbukta.

INSPISERER: Indias statsminister Narendra Modi inspiserte hangarskipet INS Vikrant 2. september.
SELFIE: Sjømenn ombord på hangarskipet tok en selfie for anledningen.
Powered by Labrador CMS