Nyheter

OVERTAR: Stian Sandløk (t.h) overtar som norsk representat i Bahrain etter Kim Sabel.

Stian Sandløkk blir ny norsk representant i Bahrain

Stian Sandløkk vil være «Chief Engagement» og norsk representant ved den multinasjonale militære koalisjonen.

Publisert Sist oppdatert

I midten av juli overtok Stian Sandløkk, etter sin forgjenger ved Combined Maritime Forces (CMF) i Bahrain, Kim Sabel.

CMF i Bahrain er hovedkontoret til koalisjonen og består av 45 medlemsnasjoner som jobber for maritim sikkerhet og fri ferdsel og handel på havet, under ledelse av USA, skriver Sabel i en e-post.

Norge har hatt denne stillingen fast siden 2013 på grunn av Norges store handelsflåte.

Den norske avtroppende representanten, Kim Sabel forklarer at sikkerheten til sjøfolk på havet utfordres, og angrepene fra Houthiene har satt aktiviteten til den militære koalisjonen opp.

– Alvorligheten i situasjonen i regionen, og den påfølgende økte aktiviteten i alle deler av CMF, har medført at dette har vært et halvår som jeg har lært svært mye av.

Også koalisjonens militære fartøy i regionen har tidligere opplevd å være mål for angrepene.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Grunnet angrepene i Rødehavet den siste tiden har skipstrafikken redusert seg kraftig, og flere av fartøyene som tidligere seilte gjennom Suezkanalen og Bab al-Mandeb-stredet, velger nå av sikkerhetsmessige årsaker heller å seile rundt hele det Afrikanske kontinent

– Tatt i betraktning at om lag 90 prosent av all frakt av varer på jordkloden skjer på havet, så forstår man at dette har fått store konsekvenser for handelsflåten og rederinæringen, sier Norges nye representant ved CMF, Stian Sandløkk.

– Jeg ser frem til å ta fatt i de utfordringene som ligger foran meg, og gjennom det bidra til maritim sikkerhet og fri ferdsel på havet for alle seilende, legger Sandløkk til.

Powered by Labrador CMS