Nyheter

Sersjantene i Hæren som deltar på UiTs årsstudium i idrett, var fredag 3. september i full gang med å løpe intervaller i Bardufoss.

Hæren har fått eget årsstudium i idrett

BARDUFOSS (Forsvarets forum): Årsstudiet ved UiT er spesialdesignet for Hærens operative behov. Utholdenhet stod på tapetet i helgens samling.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– For å være en god fysisk trener for personell i Hæren så er kompetanse viktig, sier Thomas Valnes til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Valnes er idrettsinspektør i Hæren. Han er blant dem som har stått bak samarbeidet med UiT, Norges arktiske universitet, som ledet til årsstudiet i idrett for personell i hærens bataljoner. I august tok de første sersjantene fatt på studiet, og fredag 3. september var de alle på den første fysiske samlingen i Bardufoss.

Da var det løpeintervaller som sto på programmet.

– Tematikken på denne samlingen er trenings- og bevegelseslære med fokus på utholdenhetstrening, forteller Valnes.

Idrettsinspektør i Hæren Thomas Valnes var fredag tilstede på treningen som foregikk ved Istindportalen i Bardufoss.

Valnes sier programmet er spesialtilpasset Hærens operative behov. Samtidig håper han det vil gi færre belastningsskader og øke den generelle treningskvaliteten.

Med for å lede treningen fredag var Sigurd Beldo, universitetslektor ved UiT Idrettshøgskolen og Espen Tønnessen. Tønnessen er professor i treningsvitenskap ved Høyskolen Kristiania og tidligere fagsjef i Olympiatoppen. Han er hentet inn spesielt for denne samlingen om utholdenhetstrening.

– Dette er for å lære mest mulig praksis om utholdenhetstrening, sier Tønnessen.

– Det går på å lage gode øktmodeller og instruere folk sånn at de trener på riktig intensitetsnivå og får riktig prestasjons- og helseeffekt, legger han til.

På UiTs side er det Beldo som har det overordnede ansvaret for årsstudiet. Han forteller at de har skreddersydd programmet for Hæren.

– Dette er jo spennende arbeid fordi vi mener idrettsvitenskapen og fysisk yteevne har relevans også i et moderne forsvar, sier han.

Espen Tønnessen instruerer i løpeintervallene som skal gjennomføres fredag formiddag.
Powered by Labrador CMS