Nyheter:

Daværende forsvarsminister i USA, Jim Mattis under et besøk til Kabul i 2018.
Daværende forsvarsminister i USA, Jim Mattis under et besøk til Kabul i 2018.

Jim Mattis deltar på Army Summit

Den årlige konferansen i regi av Hæren går av stabelen i slutten av måneden.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en viktig tid i kampen for frihet, demokrati og andre sentrale verdier som USA og Norge deler. For vi vet at når det er fare for trøbbel, står vi skulder ved skulder, sier Mattis i en video delt på Hærens Facebook-sider.

Jim Mattis var Trumps første forsvarsminister, og satt i ett år og elleve måneder. Han har uttrykt sterk støtte til Nato og er uenig med Trump i blant annet synet på Iran-avtalen og konfliktene i Syria og Afghanistan, ifølge NTB. Før han pensjonerte seg fra Det amerikanske forsvaret, var han firestjerners general fra det amerikanske marineinfanteriet. Mattis har blant annet erfaring fra internasjonale operasjoner i Irak.

På CV-en kan han blant annet skilte med sjef for den amerikanske sentralkommandoen med ansvaret for USAs militære operasjoner i Midtøsten, Sentral-Asia og Øst-Afrika i perioden 2010-2013.

Tema for årets Army Summit er «Landpower Past the Pandemic». Konferansen starter 28. september. Da skal både forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og hærsjef Lars Lervik holde innlegg, før den tidligere amerikanske forsvarsministeren skal holde et 20 minutter langt innlegg.

Konferansen går over tre dager og avholdes i år kun over nett.