Nyheter:

Hærsjef Lars Lervik, Eskild Hagatun, Andreas Thue og Rune Wenneberg.
Hærsjef Lars Lervik, Eskild Hagatun, Andreas Thue og Rune Wenneberg.

RAM-prisene til Hagatun, Thue og en uidentifisert grenader

Den kvinnelige grenaderen, hvis navn ikke offentliggjøres på grunn av sakens sensitive natur, mottar prisen for mot.

Publisert Sist oppdatert

RAM står for respekt, ansvar og mot, og er definert som Forsvarets kjerneverdier. Prisene deles ut til personer som har utmerket seg i å etterleve disse verdiene.

Generalmajor og sjef for Hæren, Lars Lervik og sjefssersjant i Hæren, Rune Wenneberg stod for utdelingen.

Respekt

Oversersjant Eskild Hagatun fikk prisen for respekt. Han tjenestegjør i Telemark bataljon. Han har vært en rollemodell og etterlevd kjerneverdien respekt langt utover det som kan forventes, sa Lervik da han delte ut prisen.

– Eskil har vist en særdeles god evne til å ta vare på, samt ansvar for sine soldater og medmennesker. Lederskapet er verdibasert, der han gjennom handling etterlever respekt for menneskene, materiellet og oppdraget, sa Lervik, og la til at dette viste seg både hjemme, i utlandet og på fritiden.

Ansvar

Korporal Andreas Thue i Sambandsbataljonen fikk prisen for ansvar.P

– Korporal Andreas Thue har vist utpreget ansvarsglede og handlekraft i sin tjeneste som komapniadjutant. Han har en særegen evne til å se enkeltmennesker og hjelpe dem. Tildelte oppgaver løses med en imponerede presisjon, der ingen jobb er for liten eller for stor, sa Lervik.

Thue fikk skryt for å støtte og følge opp sine medsoldater i og utenfor tjeneste.

Mot

Prisen for mot går til en kvinnelig grenader.

– Som på grunn av sakens sensitive natur vil få prisen tildelt i en egen seremoni, i dette tilfellet er dette riktig. Men det er også synd at vi ikke kan dele og løfte frem historien hennes. Men vi er uansett utrolig stolt av henne også, sa Lervik.

Powered by Labrador CMS