Nyheter:

En kjapp cowboystrekk kan gi økt ytelse, mener den amerikanske hæren. Her hviler en cybersoldat et øyeblikk under beretløpet sitt i 2017.
En kjapp cowboystrekk kan gi økt ytelse, mener den amerikanske hæren. Her hviler en cybersoldat et øyeblikk under beretløpet sitt i 2017.

USAs hær med nytt våpen i soldatmanual: Strategiske høneblunder

Det er noe som heter at en god soldat hviler når hun kan. Det har den amerikanske hæren omfavnet i sine nye retningslinjer for optimal soldatytelse, skriver The New York Times.

Publisert

Den nye manualen Holistic Health and Fitness handler ikke lenger utelukkende om fysiske utfordringer som lange marsjer og pull-ups, skriver The New York Times. Nå inkluderer den også nye kapitler om hvordan sette mål, visualisere suksess, å være klar spirituelt og kunsten å ta en høneblund.

– Soldater kan bruke korte blunder en gang i blant for å gjenopprette våkenhet og fremme ytelse, står det i manualen.

Det står også at i tilfeller der det er vanskelig å forutse når det er tid til å sove, kan soldater ha fordel av å ta blunder i perioder der det er rom for det.

For å fremme god søvn, advarer manualen mot videospilling, teksting og andre skjermaktiviteter før sengetid. I stedet kan rolig musikk, lesing eller å ta et varmt bad eller en dusj hjelpe for å bli avslappet.

Det er åtte år siden hæren kom med sin forrige manual, og denne gjenspeiler at å toppe fysisk form inkluderer mer enn fysisk trening, skriver avisen.

I flere tilfeller har søvn spilt inn når det har skjedd ulykker. Også under internasjonale operasjoner har militært personell rapportert at det er vanskelig å prioritere søvn, og at de ofte ender opp med å ty til energidrinker og andre metoder for å holde seg oppvakte.

Det amerikanske militærets interesse for helhetlig helse startet i spesialstyrkeavdelinger, som hentet inn trenere, mateksperter og coacher med vekt på velvære. De bygget opp soldatene på linje med toppidrettsutøvere.

Powered by Labrador CMS