Nyheter:

En 42 år gammel nederlandsk soldat ble funnet død på rommet sitt i en av disse kasernene som ligger på Skjold leir.

Politiet: Nederlandsk soldat døde av medisinske årsaker

Den nederlandske soldaten ble obdusert tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag døde en nederlandsk soldat i Skjold i indre Troms. Dødsårsaken var da ukjent, og politiet etterforsket hendelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nederlenderen var sersjant, og var i Norge for å delta på øvelsen Joint Viking i mars. Øvelsen er avlyst på grunn av korona. Skomedal opplyser om at nederlenderen etterlot seg kone og ett barn i hjemlandet. Han ble 42 år gammel.

Mannen hadde ligget på rommet hele dagen. Hans romkolleger hadde vært i kontakt med han flere ganger. Han ble erklært død av en lege i 18-tiden lørdag kveld.

– Han ble obdusert i dag. Der ble det klart at det var en medisinsk årsak til at han døde. Han sier politioverbetjent Katrine Grimnes i Midt-Troms lensmannsdistrikt til NRK.

Overfor Forsvarets forum sier Grimnes at dødsfallet ikke er koronarelatert.

– Vi venter med en avklaring fra de nederlandske styrkene før vi går ut med flere detaljer om dødsårsak, sier Grimnes til Forsvarets forum.

Ifølge Grimnes er det ingen grunn til å tro at dødsfallet er relatert til en aktivitet personen har «bedrevet» forut for dødsfallet.

Hun informerer videre med at det er utelukket at det har skjedd noe kriminelt.

– Fra politiets side er nå etterforskningen over, sier Grimnes til Forsvarets forum.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS