Nyheter:

En 42 år gammel nederlandsk soldat ble funnet død på rommet sitt i en av disse kasernene som ligger på Skjold leir.
En 42 år gammel nederlandsk soldat ble funnet død på rommet sitt i en av disse kasernene som ligger på Skjold leir.

Politiet: Nederlandsk soldat døde av medisinske årsaker

Den nederlandske soldaten ble obdusert tirsdag.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag døde en nederlandsk soldat i Skjold i indre Troms. Dødsårsaken var da ukjent, og politiet etterforsket hendelsen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nederlenderen var sersjant, og var i Norge for å delta på øvelsen Joint Viking i mars. Øvelsen er avlyst på grunn av korona. Skomedal opplyser om at nederlenderen etterlot seg kone og ett barn i hjemlandet. Han ble 42 år gammel.

Mannen hadde ligget på rommet hele dagen. Hans romkolleger hadde vært i kontakt med han flere ganger. Han ble erklært død av en lege i 18-tiden lørdag kveld.

– Han ble obdusert i dag. Der ble det klart at det var en medisinsk årsak til at han døde. Han sier politioverbetjent Katrine Grimnes i Midt-Troms lensmannsdistrikt til NRK.

Overfor Forsvarets forum sier Grimnes at dødsfallet ikke er koronarelatert.

– Vi venter med en avklaring fra de nederlandske styrkene før vi går ut med flere detaljer om dødsårsak, sier Grimnes til Forsvarets forum.

Ifølge Grimnes er det ingen grunn til å tro at dødsfallet er relatert til en aktivitet personen har «bedrevet» forut for dødsfallet.

Hun informerer videre med at det er utelukket at det har skjedd noe kriminelt.

– Fra politiets side er nå etterforskningen over, sier Grimnes til Forsvarets forum.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS