Nytt om navn

MILITÆRLEGE: Jørn Einar Rasmussen i en masseskadeøvelse sammen med politi, helsevesen og militært personell.

Sjefslege i Hæren ble årets «Buskerudlege»

Jørn Einar Rasmussen jobber som seksjonsoverlege ved ortopedisk avdeling og akuttmottaket ved Drammen sykehus og er i tillegg sjefslege i Hæren. Han har vært pådriver for samarbeid mellom sykehus og Forsvaret om trening og simulering av masseskadeøvelser.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Buskerud legeforening deler hvert år ut prisen «Årets lege i Buskerud». Seks leger var foreslått som kandidater til «Årets Buskerudlege 2022», som ble tildelt Jørn Einar Rasmussen.

Han ble Norges første spesialist i akutt- og mottaksmedisin og er i tillegg spesialist i indremedisin og kardiologi.

Som primus motor for utviklingen av det moderne akuttmottaket i Drammen, har Jørn Einar Rasmussen vært sentral i drift og beredskapsarbeid i en vanskelig tid, skriver Tidsskrift for Den norske legeforening på sine nettsider. Han har synliggjort legenes innsats og stå-på-vilje igjennom pandemien.

HEDER: Leder i Buskerud legeforening, Mette Christin Lerfaldet overrekker prisen til Jørn Einar Rasmussen.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Rasmussen har årlig arrangert øvelser for sykehuset og prehospitale tjenester, og vært pådriver for trening og simulering av masseskadeøvelser.

I samarbeid med Forsvaret har disse øvelsene vært svært lærerike og nyttige i utviklingen av samfunnsberedskapen og de har fått nasjonal oppmerksomhet, skriver Tidsskrift for Den norske legeforening. Rasmussen jobber også hyppig som ambulansearbeider.

Powered by Labrador CMS