Nyheter:

UTBRUDD: Rundt 1000 personer er i isolasjon, karantene eller har fått portforbud etter et smitteutbrudd på Setermoen leir.
UTBRUDD: Rundt 1000 personer er i isolasjon, karantene eller har fått portforbud etter et smitteutbrudd på Setermoen leir.

Omfattende korona-stengning i Setermoen leir

Rundt 1000 personer er omfattet av smitteverntiltak i Setermoen leir, enten i isolasjon, karantene eller med portforbud, opplyser hæren til NTB.

Publisert Sist oppdatert

Hæren har iverksatt strengere tiltak enn bestemmelsene til FHI for å forhindre ytterligere smittespredning, sier talsperson Eirik Skomedal.

Videre er permisjonsreiser inndratt for enkelte avdelinger.

19 personer i leiren har de siste dagene testet positivt for koronaviruset, ifølge NRK. Tiltakene vil vedvare til situasjonen er under kontroll.

Ingen nye smittetilfeller i Bardu

Samtidig er 50 personer i karantene ved Skjold leir i Målselv som knyttes til smitteutbruddet ved Setermoen leir i nabokommunen Bardu. Permisjonsreiser for alle avdelingene her er inndratt inntil videre.

Formålet med nedstengningen ved leirene i indre Troms er å forhindre spredning, skjerme lokalbefolkningen og forenkle smittesporing.

Søndag er det bekreftet ett smittetilfelle i Bardu. Den smittede er personell fra US Marines og tilfellet knyttes ikke til det lokale utbruddet i Setermoen leir, skriver Bardu kommune på sine nettsider.

Smittetilfeller i andre deler av Hæren

Også i andre leirer er det også koronasmitte. Seks personer testet positivt ved Rena leir i Østerdalen i løpet av helgen, og i Garden i Oslo er det påvist seks smittetilfeller. Det er også påvist smitte hos Sjøforsvaret ved Haakonsvern i Bergen.

– Vi følger situasjonen tett og er bekymret over utviklingen, både i samfunnet og Forsvaret, sier Jon Gerhard Reichelt, generalmajor og sjef for Forsvarets sanitet, til NRK.

Reichelt sier at det blir store begrensninger på Forsvarets aktiviteter framover.

– I vår var det ingen trafikk mellom leirer, og det blir tilsvarende nå med isolasjon og bare høyst nødvendig trafikk. Det kan også bli svært aktuelt å droppe permisjonsreiser, sier han.

Bakgrunn: Leter etter «pasient 0»

Powered by Labrador CMS