Nyheter

Hamas mener det ikke er nødvendig med nye våpenhvilesamtaler, og sier at USAs våpenhvileplan bør iverksettes så fort som mulig.

Hamas vil ikke reforhandle om våpenhvile og fangeutveksling

Hamas ønsker ikke å reforhandle om en våpenhvile eller fangeutveksling, sier en kilde innad i gruppen til nyhetsbyrået DPA. Torsdag er det nye samtaler om Gaza.

Publisert

Gruppen mener at samtalene som startet i Doha i Qatar torsdag, bare burde handle om å iverksette en tidligere våpenhvileplan foreslått av USAs president Joe Biden, sier kilden.

Kilder med kjennskap til samtalene opplyste torsdag ettermiddag til Reuters og AFP at samtalene var i gang.

Hamas har ikke møtt opp til samtalene i Doha, som dermed foregår mellom Israel og forhandlere fra USA, Qatar og Egypt. Forhandlerne er ventet å konferere med Hamas etter møtet.

CIA-sjef William Burns er blant dem som skal representere USA i samtalene, mens Israels delegasjon består av blant andre Mossad-sjef David Barnea og Ronen Bar, som er sjef for sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Det var også ventet at Qatars statsminister Abdulrahman Al Thani og Egypts etterretningssjef Abbas Kamel skal ta del i samtalene.

Også i helgen sa Hamas at USAs våpenhvileforslag burde iverksettes med en gang, og at det derfor ikke er nødvendig med flere planer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Israel har i motsetning til Hamas ikke godtatt det amerikanske forslaget slik det foreligger. Flere av Benjamin Netanyahus ministre truer med å velte regjeringen om han godtar en våpenhvile.

Tidligere torsdag opplyste Gazas helsemyndigheter at antall drepte palestinere på Gazastripen har nådd 40.000 siden krigen mellom Hamas og Israel startet 7. oktober, da Hamas angrep Israel og drepte rundt 1140 israelere og utlendinger.

Powered by Labrador CMS