Nyheter
Fsan-sjefen om uvaksinerte i Forsvaret: – Ikke for sent å snu
Forsvaret tar selv ansvar for å vaksinere egne ansatte og vernepliktige mot covid-19. Hensikten er å avlaste helsevesenet og kommunene.
Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
I samråd med Folkehelseinstituttet ønsker Forsvaret å bidra til å redusere smittespredningen i samfunnet ved å tilby vaksine til samtlige av sine ansatte. Sjef Forsvarets sanitet, Jon Gerhard Reichelt, kaller det en del av en felles dugnad.
– Dette vil avlaste både helsevesenet og kommunene. Samtidig bidrar vi til å redusere reisevirksomhet, som vil kunne bidra til å redusere smittespredning, sier han i en pressemelding på Forsvaret.no.
Dose tre
I første rekke er det snakk om en såkalt oppfriskningsdose, eller dose tre, av covid-vaksinen. Denne vil i første omgang tilbys alle ansatte over 45 år, deretter følger ansatte mellom 18 og 44 år.
For Forsvaret er vaksinasjonen viktig for å redusere smittefare, og for å sikre operativ evne og beredskap. Selv om det er sterkt ønskelig for Forsvaret at alle ansatte lar seg vaksinere, så er det frivillig, skriver Forsvaret på sine nettsider.
– Ikke for sent å snu
Vaksinetilbudet gjelder også alle som tidligere ikke har tatt dose 1 eller 2.
– Jeg håper nå at de få av Forsvarets ansatte som ikke har latt seg vaksinere, tar ansvar ovenfor samfunnet og Forsvaret. Som en sier på fjellet, så er det ikke for sent å snu, sier sjef for Forsvarets sanitet, Jon Reichelt.
De første dosene ment for dose 3 blir utlevert fra Folkehelseinstituttet i uke 50. Deretter blir det stor tilgang på vaksiner fra uke 1 neste år, ifølge Håkon Lund som er koordinator for vaksinasjonen ved Forsvarets sanitet.
Forsvaret har lang erfaring med å vaksinere egne ansatte og skal følge retningslinjene i det nasjonale koronavaksinasjonsprogrammet.
Det skal ikke vaksineres på bekostning av den øvrige befolkningen.
Les mer: Flere kommuner ber Forsvaret om hjelp til vaksinering og testing