Nyheter:

Frp går ut av regjeringen

Det er samlet sett ikke grunnlag for at Frp blir i regjeringen, sier partileder Siv Jensen under en pressekonferanse mandag ettermiddag.

​Frp-lederen sier at hun mener at statsminister Erna Solberg (H) fortsatt er den riktige til å styre landet.

– Jeg tok oss inn i regjering, nå tar jeg oss ut av regjering. Vi får rett og slett ikke gjennomført nok av Frps politikk til at det er verdt å bli påført flere tap, sier Siv Jensen på en pressekonferanse mandag.

Grå kompromiss

Jensen sa under pressekonferansen at hun er stolt av politikken Frp har gjennomført i regjering de siste seks og et halvt årene. At det var utfordringer også i den første regjeringsperioden med Høyre, men at det var med regjeringsutvidelsen problemene for alvor begynte.

– Gradvis ble begeistringen mer og mer borte. Over tid har politikken blitt preget av for mange grå kompromiss, sa Jensen videre.

Det ekstraordinære landsstyremøtet i Frp begynte klokka 12 mandag ettermiddag etter at Frp-leder Siv Jensen tidligere på dagen deltok i et møte med statsminister Erna Solberg (H) på Statsministerens kontor (SMK).

Fortsetter som statsminister

Samtidig som møtet i Frps landsstyre, hvor flere av medlemmene deltok per telefon, holdt regjeringsmedlemmene i Høyre, Venstre og Høyre et eget møte ved Statsministerens kontor.

Under pressekonferansen på Statsministerens kontor sa Erna Solberg at hun er glad for Frps tydelige avklaring om at hun fortsetter som statsminister.

På pressekonferansen sa statsministeren at regjeringens utgangspunkt er at det fortsatt er et mandat for en ikke-sosialistisk regjering på Stortinget.

– Når Siv Jensen peker på meg som statsminister, er det naturlig at vi fortsetter, og det er naturlig at vi gjør det på Granavolden, som i utgangspunktet er fremforhandlede gode kompromisser mellom fire partier, sa Solberg.

– I den situasjonen vi er i dag, er det ikke noe grunnlag for ikke å fortsette med de tre partiene som sitter i regjering, sa hun videre.

Blant annet vil denne saken få konsekvenser for ministerpostene. Det er foreløpig usikkert hvor raskt en utskiftning av ministrene fra Frp kan komme, selv om dette skjer trolig med umiddelbar virkning. I tillegg kan det bli omrokkeringer blant de ministerne som tilhører Høyre, Krf og Venstre.