Nyheter

NY AVTALE: Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace kommenterte fregattavtalen tirsdag. Her er han avbildet ved St. Pauls Cathedral i London i april i år.
NY AVTALE: Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace kommenterte fregattavtalen tirsdag. Her er han avbildet ved St. Pauls Cathedral i London i april i år.

Storbritannia bestiller fem nye fregatter

Anskaffelsen til en verdi av 4,2 milliarder pund, eller 49,7 milliarder kroner, ble kunngjort tirsdag.

Det melder Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er BAE systems som skal levere fregattene. De bygger allerede tre fartøy av typen «Type 26» ved sine verft i Govan og Scotstoun i Skottland. Den nye avtalen mellom britiske myndigheter og BAE systems sikrer de siste fem fartøyene av flåten på totalt åtte fartøyer.

Det første fartøyet i den nye klassen, HMS Glashow, er ventet å inngå i den britiske marinen innen 2028. Alle fartøyene skal være levert innen midten av 2030-tallet.

Kontrakten, som statsminister Rishi Sunak kunngjorde under G20-møtet på Bali i Indonesia, var ventet ettersom regjeringen allerde har sikret finansieringen for den i det britiske parlamentet.

– Vi investerer i flåten vår for å sikre at Royal Navy vedlikeholder sin verdensledende evne til å beskytte og forsvare nasjonen på sjøen. Dette designet er allerede eksportert til Australia og Canada og har allerede vist seg som en maritim kapabilitet i verdensklasse, som sikrer tusenvis av britiske arbeidsplasser og styrker båndene til våre allierte, sa forsvarsminister Ben Wallace i en uttalelse om fregattkontrakten.

Powered by Labrador CMS