Nyheter:

Landet storkontrakt på NH90 – dobler virksomheten i Norge

Selskapet skal gi NH90-kompetanse på krigføring mot ubåter fra norske fregatter.

Nova Systems Norway, et datterselskap av Nova Systems UK, har fått en 2-årig rammekontrakt til en verdi av 15 millioner pund, rundt 182 millioner norske kroner, av Forsvaret for å støtte det maritime helikopterprogrammet NH90.

– Dette betyr en stor utvidelse for Nova Norge, og dobler virksomheten vår over natten, sier Simon Sparkes, administrerende direktør i Nova Norge i en pressemelding.

Bygge kompetanse

Til nå har norske NH90 primært vært brukt til støtte for Kystvakten, men nå skal systemet også brukes for å støtte fregattene i ubåtjakten.

SJEF: Simon Sparkes, administrerende direktør i Nova Norge.
SJEF: Simon Sparkes, administrerende direktør i Nova Norge.

Les også: Mener NH90 har fått et altfor dårlig rykte

Primært ønsker Nova Systems å bidra til å bygge opp norsk kompetanse når det gjelder operativ bruk og forsyningskjeden av deler og utstyr til antiubåt-versjonen av NH-90.

Til det skal Nova tilby et ekspertteam av operatører, ingeniører og programvarespesialister. Nova har per i dag ansatte med erfaring både fra Norge og Storbritannia.

Ubåt-krigføring

Ekspertgruppen fra Nova Systems vil jobbe sammen med personell fra Luftforsvaret og Sjøforsvaret. Hensikten er å gi spesialistkompetanse om helikopteret for gjennomføring av krigføring mot ubåter, samt støtteelementene som kreves for effektivt å operere, oppdage og spore ubåter.

Les også: Forsvarssjefen legger skylden for NH90-problemene på leverandøren

Nova skal yte støtte fra det spesialbygde helikopteroperasjonsanlegget som ligger ved Haakonsvern i Bergen. Teamet vil også være om bord i Fridtjof Nansen-fregattene for å levere direkte støtte.

Dette er et spennende gjennombrudd for Nova i det skandinaviske forsvarsmarkedet, sier Sparks gjennom pressemeldingen og legger til at NH90-kontrakten bygger på oppdraget selskapet har hatt gjennom kontrakten med å støtte de nye norske redningshelikoptrene, AW101.

Powered by Labrador CMS