Nyheter

DIPLOMATI: Frankrikes president, Emmanuel Macron, ble nylig gjenvalgt og inspiserte soldater under en seremoni i Paris 7. mai. Macron har tidligere vært i dialog med Vladimir Putin for å få slutt på krigen i Ukraina.

Frankrike: Russisk utvisning av diplomater er grunnløst

Russland kunngjorde onsdag at de utviser 85 franske, spanske og italienske diplomater. Frankrike reagerer med fordømmelse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrikes utenriksdepartement fordømmer utvisningen av 34 franske diplomater på det sterkeste og hevder at den har skjedd uten legitimt grunnlag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I april utviste Frankrike et tilsvarende antall russiske diplomater som de mener handlet i strid med franske sikkerhetsinteresser. Russland uttalte onsdag til Frankrikes ambassadør at dette var en «provoserende og ubegrunnet avgjørelse.»

– Franske diplomater og ansattes arbeid ved ambassaden i Russland skjer innenfor rammene av Wien-konvensjonen om diplomatiske relasjoner, sier fransk UD.

Russland utviste onsdag i tillegg 24 italienske og 27 spanske diplomater, også dette som svar på at de to landene nylig utviste like mange russiske diplomater.

Les også: Macron tror dialogen med Putin vil hindre krig

Powered by Labrador CMS