Nyheter

PRESIDENT: Emmanuel Macron er president i Frankrike. Bildet er fra en pressekonferanse i 2020.
PRESIDENT: Emmanuel Macron er president i Frankrike. Bildet er fra en pressekonferanse i 2020.

Militære advarer Macron om borgerkrig

Franske militære står bak et åpent brev i et konservativt blad der de advarer Emmanuel Macron om at landet kan gå under på grunn av trusselen fra islamisme.

Publisert Sist oppdatert

Brevskriverne hevder at det brygger opp til borgerkrig i Frankrike. Det er uklart hvor mange militære som står bak brevet, som er det andre med likelydende budskap som publiseres. Det forrige sto på trykk i april.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Generalstabssjef François Lecointre advarte da om at soldater som skrev under på dette, risikerte disiplinærreaksjoner, og regjeringen fordømte oppropet.

Brevskriverne, som omtaler seg selv som unge aktive soldater som har tjent Frankrike i sikkerhetsaksjoner innenlands etter en bølge med terrorangrep i 2015, hevder at president Macron har «gitt etter» for islamisme.

– Hvis det bryter ut borgerkrig, kommer militæret til å ivareta orden på sin egen mark. Det brygger opp til borgerkrig i Frankrike og du vet det utmerket godt, heter det.

Det er uklart hvor mange som står bak brevet.

Powered by Labrador CMS