Nyheter

93éme Régiment d’Artillerie de Montagne crews perform dry-fire exercises with the CAmion Equipe Den System dÁRtillerie (CAESAR) Self-Propelled Howitzers for upcoming live-fire exercises as part of Dynamic Front 23 in Oksbøl, Denmark, Mar. 24, 2023.
LASTEBILMONTERT: Slovenia ønsker å kjøpe CAmion Equipe Den System dÁRtillerie (CAESAR)-haubitsere.

Slovenia vil kjøpe artilleri, luftvern og pansrede kjøretøy

Caesar-haubitsere og det pansrede kjøretøyet Patria AMV XP står på Slovenias handleliste.

Publisert Sist oppdatert

Slovenia planlegger å kjøpe nye artillerisystemer, luftvernsystemer og pansrede kjøretøy.

 Franske og finske forsvarsgrupper forventes å spille en stor rolle i landets anskaffelsesplaner, har det slovenske forsvarsdepartementet annonsert, ifølge nettstedet Defense News.

Slovenske og franske ledere signerte en intensjonsavtale tidligere denne uken. Avtalen går ut på at Slovenia vil ta del i EUs felles anskaffelse av Caesar-haubitseren og luftvernsystemet Mistral.

Caesar-systemer monteres på lastebiler og kan brukes mot mål opptil 40 kilometer unna, og  Mistral er et infrarødt målsøkende luftvernmissil.

– Signeringen av intensjonsavtalen vil sette alle nødvendige prosedyrer ved forsvarsdepartementet i gang for en eventuell anskaffelse og introduksjon av et helt nytt våpensystem i det slovenske forsvaret, skriver den slovenske regjeringen i en uttalelse.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Slovenia ønsker å få støtte fra EU for å «finansiere konstruksjonen av felles militærkapabiliteter sammen med andre medlemsland», ifølge uttalelsen.

Under Nato-toppmøtet i Washington sa Slovenias statsminister Robert Golob at de også planlegger å kjøpe det nye pansrede kjøretøyet Patria AMV XP.

– Ifølge statsministeren kan kontrakten bli fullført innen slutten av året, sa forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Kontrakten er ikke offisiell ennå, men en lokal nyhetsstasjon har sagt at de vil kjøpe 106 kjøretøy for 695 millioner euro.

Powered by Labrador CMS