Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1154_forumslunchforum_1154_forumslunchhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=7660Redaktør Tonje Tornes i Egmont viser frem forsiden til Lunch – og den alternative forsiden som skal forestille Forsvarets forum. FOTO: TORMOD LØKLING/forum-media/PubImages/IMG_2739[1][1].jpg

Forums Lunch

Forsvarets forum er alternativ forside i Lunch' siste utgave.

Tegneseriebladet Lunch kommer ut med sin alternative forside mandag – nemlig en liksom-forside fra Forsvarets forum, som egentlig befinner seg på innsiden bak, men om du bretter det rundt bladet – fremstår det som om du leser fagbladet om Forsvaret.

– Da kan man trygt legge fra seg bladet på jobben og late som om man leser noe som er veldig bra og viktig - i stedet for at man blir avslørt som tegneserieleser på jobb, sier Tonje Tornes lurt.

Hun er Lunch-redaktør i Egmont.

Da kan man trygt legge fra seg bladet på jobben og late som om man leser noe som er veldig bra og viktig

Militære temaer. Hele heftet med Kjell og Co. er viet til militære temaer, der alle de spesialtegnede Lunch-stripene som har stått i Forsvarets forum siden januar 2016 utgjør hoveddelen av bladet.

Dette er det 44. bladet med alternativ forside i Lunch-serien.I stripene drar hele kontorgjengen fra Lunch på Heimeverns-øvelse, noe som selvsagt setter alle mulige kommandolinjer på hodet. Sjefen blir soldat, jyplingen blir sjef.

– Vi har tradisjon i å lage en falsk forside av et blad som står i forhold til innholdet i Lunch-nummeret. Da føltes det ganske naturlig å bruke Forsvarets forum denne gang, sier redaktør Tornes.

Figuren Kjell vil jo ikke på øvelse. Men siden han ikke slipper, så klarer han på finurlig måte å få resten av kontorgjengen innkalt til samme øvelsen. Det er stor humor, sier Tornes.

Gjestetegnere. Flere gjestetegnere er med i bladet, som har søkelys på militære temaer og forsvar.Dette var den første stripen i Lunch-serien som Forsvarets forum har trykket siden 2016. Nå går hele serien i tegneseriebladet Lunch. ©BØRGE LUND/STRAND COMICS

– Eksempelvis «Intet nytt fra Hjemmefronten» med Therese Eide, og Frode Øverlis Rutetid med militære tema.

Redaktør Tor Eigil Stordahl i Forsvarets forum humrer når han kommenterer påfunnet.

– Vi blir ikke fornærmet over å bli brukt på denne måten. Ideen om at vi er forsiden i Lunch er morsom. Dette kan skape økt trafikk og interesse også for fagbladet Forsvarets forum – det ekte bladet altså, sier Stordahl.

Dette er det 44. bladet med alternativ forside i Lunch-serien.


Publisert 14. september 2018 14:57.. Sist oppdatert 18. september 2018 13:05.