Nytt om navn

FORSVARSSTABEN: Lars Magnus Huse går inn som leder for plan- og utvikling i Forsvarsstaben.

Lars Magnus Huse blir leder for plan og utvikling

Forsvarsstaben får inn Lars Magnus Huse som leder for Plan- og utviklingsavdelingen.

Publisert

Fredag ble det klart i statsråd at brigader Lars Magnus Huse blir utnevnt til generalmajor i Hæren og beordret i stilling som leder Plan- og utviklingsavdelingen i Forsvarsstaben.

Han tiltrer fra det tidspunkt Forsvarsdepartementet bestemmer.

Huse har tidligere ledet gruppen som har arbeidet med forsvarssjefens fagmilitære råd som ble lagt fram i juni 2023

– Lars Huse er en særs dyktig, samvittighetsfull og omgjengelig leder og offiser, som har vist solide resultater gjennom mange år. Jeg ser fram til videre samarbeid med han, spesielt i det viktige arbeidet med realiseringen av den nye langtidsplanen for forsvarssektoren, hvor Huse har en svært sentral rolle, sier sjef for Forsvarsstaben generalløytnant Ingrid Gjerde i en pressemelding.

Tidligere har han vært sjef for Hærens våpenskole, sjef for avdelingen for operativ evne i Forsvarsstaben og bataljonssjef i Brigade Nord.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Det er en kjempespennende tid å få lov til å gå inn i stillingen. I tiden hvor vi skal realisere langtidsplanen og den satsingen som nå er på Forsvaret, sier Huse til Forsvarets forum.

– Hva er det du ser mest fram til?

– Det er muligheten til å kunne være med på å sentralt forme det Forsvaret som nå skal bygges, svarer Huse.

Han kommer til å arbeide med planen for hvordan alle milliardene i langtidsplanen for Forsvaret skal møte de målene som er satt. 

– Det som er viktig er at vi klarer å anvende de midlene vi får på en god måte, og at vi klarer å omsette hurtig på det, sier Huse.

Han legger til:

– Samtidig er det også utfordringer som må løses på veien. Et av stikkordene er personell og kompetanse, som vi må finne løsninger på.

Den påtroppende plan- og utviklingssjefen mener likevel mulighetene trumfer begrensningene. 

– Jeg tror det er viktig at vi alle står sammen om den tiden vi er inne i. Sånn at vi alle tar vår del i å sikre et best mulig forsvar for framtiden, sier Huse.

Huse forteller at han ikke er helt fersk i stillingen. Det er en rolle han har vært i over tid, men som har gjennomgått justeringer, noe som gjør stillingen ny.

Powered by Labrador CMS