Nytt om navn:

Forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen er blitt tildelt den tyske fortjenstordnen «Großes Verdienstkreuz mit Stern». Her ser vi forsvarssjefen under et besøk på Ørland flystasjon.

Forsvarssjefen fikk tysk fortjenstorden

– Vi gratulerer admiral Haakon Bruun-Hanssen med fortjenstorden, skriver den tyske ambassaden som roser forsvarssjefen for innsatsen for å styrke Nato.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Admiral Haakon Bruun-Hanssen æres for personlig dyktighet og særlig fortjenstfull innsats for å videreutvikle de europeiske forbindelser og forsterke Nato og dermed også utbygge det norsk-tyske partnerskapet».

Forsvarssjefens kone Hege festet ordnen på uniformen til Haakon Bruun-Hanssen (Foto: Tysklands Ambassade.
Slik ser den ut, «Großes Verdienstkreuz mit Stern». Foto: Tyskland ambassade.

Det er heter det i en uttalelse fra Tyskland ambassade i Norge som tildelte den norske forsvarssjefen Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden «Großes Verdienstkreuz mit Stern» (stort fortjenstekors med stjerne, journ. anm.).

Det skjedde under seremoni torsdag.

Ifølge den tyske ambassadøren til Norge Alfred Grannas, har Bruun-Hanssen vært en pålitelig partner som både Tyskland og forsvarsalliansen Nato har grunn til å være takknemlig for.

På grunn av koronasituasjonen og smittevernshensyn var det forsvarssjefens kone Hege som festet medaljen på uniformen til Haakon Bruun-Hanssen.

Powered by Labrador CMS