Nytt om navn

NY JOBB: Lise Veronica Huynh går fra TVO til Ombudsnemnda på Stortinget.

Blir rådgiver i  Forsvarsombudet

Lise Veronica Huynh er ansatt som rådgiver i Stortingets ombudsnemnd for Forsvaret. 

Publisert

Lise Veronica Huynh startet sin karriere med førstegangstjenesten, hvor 29-åringen ble kjent med Tillitsvalgtordningen (TVO) i Stridstrenbataljonen i Brigade nord. 

Veien gikk videre som hovedtillitsvalgt i Hæren og deretter som landstillitsvalgt i TVO sentralt. Frem til nå har hun vært ansatt som nestkommanderende/administrativ koordinator. 

– Det er så gøy at Ombudsnemnda ser hvilken ressurs jeg kan være for dem og gir meg en sjanse til å prøve meg der, sier hun til Forsvarets forum. 

Huynh beskriver Ombudsmemnda som moderorganisasjonen til TVO, hvor arbeidsoppgavene er tett knyttet til det hun har jobbet med tidligere. 

Spesielt har fokuset på soldaten hele veien vært svært givende for henne. 

– Problematikken og arbeidsområdet er veldig likt, samtidig som jeg tror det kan by på nye utfordringer og ikke minst vekst for min egen del, forteller hun. 

Den nye rådgiverstillingen er i utgangspunktet et engasjement og er en nyopprettet prosjektstilling. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Den største forskjellen mellom TVO og nemnda er at jeg ikke lenger skal ha hovedfokus på de vernepliktige, men jeg skal dekke en større masse og mer forsvarspolitikk. Det ser jeg veldig fram til, sier Huynh. 

– Det er litt ukjent farvann, men jeg gleder meg til å følge mandatet og jobbe for å påvirke Stortinget, politikere, og ikke minst kunne sette fokus på ikke bare soldatpolitikk, men helheten, legger hun til.

Huynh blir sekretær i Stortingets ombudsnemnd for Forsvaret, Joachim Nordgreens høyre hånd, og hun tiltrådte stillingen denne uken. 

Powered by Labrador CMS