Nyheter:

Forsvarsministeren med oppfordring til veteraner som vil bidra

Mange veteraner har kontaktet statsråden for å tilby bistand i epidemiarbeidet.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​– Jeg har fått en del henvendelser på forskjellige plattformer, messenger og tekstmeldinger om at veteraner skjønner at det er krise og som sier «vi kan bidra», sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen over telefon til Forsvarets forum.

– Hva sier du da?

Det er jeg helt enig i, svarer han og legger til:

– Mange av veteranene er jo folk som har vært ute i kriseområder og har kompetanse på disse tingene, men vi er jo også spredt ut over hele landet, sier han.

Derfor er løsningen også lokal:

– Vi oppfordrer dem til å ta kontakt med kommunen og gjerne frivillighetssentralen i kommunen der de bor.

– Er det noen spesielle kunnskaper eller evner dere vet det er etterspørsel etter?

– Nei, det er jo det sivile helseapparatet som styrer dette. For veteranenes del vil det være sånn at  de melder seg til frivillighetssentralen og så må eventuelt kommunen si hva de trenger bistand til. Det vil jo være forskjellig på forskjellige plasser, sier statsråden.


Torsdag innførte regjeringen de strengeste tiltakene i fredstid i Norge for å hindre at koronaviruset spres i Norge. Tiltakene innebærer blant annet at alle barnehager, skoler, høyskoler og universiteter holder stengt. Det manes om å jobbe hjemmefra dersom det er mulig, unngå reising og arrangementer der mange mennesker samles er avlyst.


Også Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner oppfordrer veteraner som vil bidra til å melde seg for kommunen. På sin Facebook-side skriver forbundet at de får mange henvendelser fra veteraner som vil hjelpe til.
– Det syns vi er kjempebra! Veteraner er absolutt en ressurs i en slik periode, og vi rådet alle til å ta kontakt med sin lokale frivillighetssentral, heter det i innlegget.

Powered by Labrador CMS