Forsvarsministeren kan ha vært eksponert for koronavirus

Frank Bakke-Jensen avlyser besøk og møter i nærmeste fremtid fordi han kan ha vært eksponert for koronavirus.

Det melder Forsvarsdepartementet i en pressemelding tirsdag 10. mars.

Det er per nå en uavklart situasjon, og inntil mer informasjon foreligger så gjør statsråden og Forsvarsdepartementet forebyggende tiltak for å forhindre eventuell videresmitte, står det i pressemeldingen.

Forsvarets forum har spurt om hva som kan ha eksponert statråden for viruset, når det kan ha skjedd og om han vil bli testet.

– Vi sier ikke noe mer enn det som står på nettet, sier spesialrådgiver Birgitte Frisch.

vurderer situasjonen

– Vi fikk akkurat melding om dette her, sier Brynjar Stordal i Forsvarets operative hovedkvarter til Forsvarets forum på spørsmål om man vurderer situasjonen for militært personell som har vært i kontakt med statsråden.

– VI må se hvem og hva slags personell som kan ha vært i nærkontakt med ham og andre eventuelt smittede, sier Stordal.

Forsvarsministeren deltok mandag i en paneldebatt på Litteraturhuset der han satt ved siden av hærsjef Eirik Kristoffersen. 

– Vi vurderer fortløpende koronasituasjonen. Karantene på sjef Hæren er per nå ikke vurdert som nødvendig, skriver kommunikasjonssjef i Hæren, oberstøytnant Per Espen Strande til Forsvarets forum.

Det var Aftenposten som som først omtalte nyheten.

Vurderer kontakt med andre statsråder

Statsminister Erna Solberg sier til TV 2 at vurderingen baserer seg på at Bakke-Jensen har vært i kontakt med en person som testes for viruset.

– Jeg forstår at det er en person han har vært på samme arrangement som i slutten av forrige uke. Personen er under testing. Forsvarsministeren holder seg i ro fram til resultatene fra denne personen er klar, sier Solberg.

Hun sier at Bakke-Jensen har deltatt på en regjeringskonferanse med andre regjeringsmedlemmer, og at det nå vurderes hvor tett kontakt han har hatt med de andre statsrådene.