Nyheter:

Forsvarsmateriell har kunngjort en konkurransen om strategisk partnerskap innen IKT-leveranser. Bildet er fra Cybersikkerhetssenteret på Jørstadmoen.

Utlyser IKT-konkurranse til 16 milliarder kroner

Forsvaret skal inngå et strategisk partnerskap innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Kontrakten skal underskrives innen sommeren 2022.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Forsvarssektoren står overfor en omfattende modernisering og digitalisering. Strategisk samarbeid og - partnerskap med næringslivet er et av de viktigste virkemidlene for å kunne oppnå dette. Den strategiske partneren som sektoren nå skal finne er tenkt å være en integrert del av IKT-virksomheten i forsvarssektoren, skriver Forsvarsmateriell på sine nettsider.

Mette Sørfonden, direktør for Forsvarsmateriell.

– Vi er både stolte og spente over i dag å ha kunngjort konkurransen om strategisk partnerskap innen IKT-leveranser. Det har vært et komplekst stykke arbeid å nå denne milepælen, og mange i sektoren har jobbet hardt for å nå denne milepælen, sier Mette Sørfonden, direktør for Forsvarsmateriell.

Konkurranse i tre faser

Konkurransen består av tre faser. Først kommer en prekvalifisering. Etter prekvalifiseringen skal Forsvarsmateriell stå igjen med tre aktører. Disse aktørene blir med videre til en dialogfase, med en påfølgende konkurranse. Konkurransen skal munne ut i et strategisk partnerskap med en av de tre aktørene,

Rammen for konkurransen er opp mot 16 milliarder kroner. Verdien er basert på nåværende kostnadsbilde for en avtaleperiode på 10 år.

Forsvarsmateriell har ambisjoner om kontraktsinngåelse innen sommeren 2022.

Les mer: Forsvaret må bli flinkere på teknologi

Raskere tilgang til ny teknologi

Formålet med et slikt strategisk samarbeid er å bidra til å oppfylle forsvarssektorens behov for effektive, innovative og fremtidsrettede IKT-tjenester, skriver Forsvarsmateriell på sine nettsider.

Dette skal bidra til at Forsvaret raskere får tilgang til ny teknologi, og at Forsvaret kontinuerlig drar nytte av den teknologiske utviklingen. Skytjenester er en del av dette. Den strategiske partneren skal levere tjenester som skal sikre effektivisering og økt operativ evne for totalforsvaret.

– Vi forventer at strategisk partner skal ta initiativ og bidra til modernisering og kostnadseffektiv utvikling, leveranser, drift og vedlikehold. Den strategiske partneren vil også være en rådgiver og bidragsyter på flere nivåer i militære øvelser og operasjoner, sier Eiliv Ofigsbø, direktør for IKT-kapasiteter i Forsvarsmateriell.

Fikk du med deg denne: Ansatte i Cyberforsvaret står overfor en enorm omstillingsprosess

Powered by Labrador CMS