Nyheter

DISTRAHERT: Instagramkontoen Infanteristen tok utgangspunkt i det såkalte «distracted boyfriend»-memet.

Slik harselerer internett med Forsvarets nye kamuflasjemønster

Det tok ikke lang tid før Forsvarets fremtidige kamuflasjemønster ble til memer i sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at Forsvarets nye kamuflasjemønster ble offentliggjort av Forsvarets forum tirsdag, har internett vært i flammer. I hvert fall en liten del del av internett. Veldig liten, for å være ærlig. Et lite hjørnet av verdensveven der norske – og noen svenske – forsvarsnerder sitter.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er tilfeldigvis det samme hjørne av internett som Forsvarets forum frekventerer. Der har vi plukket opp en håndfull memer som harselerer med det nye kamuflasjemønsteret som skal pryde Forsvarets fremtidige uniformer.

Stratagem, et nettsted for debatt om forsvar, synes at kamuflasjefargene, norsk skog til venstre og ørken til høyre, minnet om en fargepalett man heller finner på sesjon eller hos optikeren enn i naturen.

Instagram-profilen Infanteristen hentet frem det klassiske «distracted boyfriend»-memet, som herjet internett i 2017. Infanteristen klarte å skvise ut hele to vitser om Forsvarets nye uniformer, et om kamuflasjemønsteret og et om den nåværende og den fremtidige uniformsleverandøren.

Nyheten om de nye norske forsvarsfargene spredde seg raskt utover landets grenser. Den svenske butikken Rekyl mener at mønsteret Norsk skog minner om det som dukker opp når man roper på elgen, og det er kanskje ikke så unaturlig.

Den populære Instagram-kontoen Mellomjakka kunne heller ikke dy seg, og postet denne snutten. Naturlig var kontoen spesielt interessert i mellomjakka på den nye uniformen.

Også i kommentarfeltet til Forsvarets forum på Facebook fikk besøk av en og annen moroklump. Det er tydelig at ikke alle er like imponert over innsatsen til ekspertene på Forsvarets forskningsinstitutt som har utviklet og testet kamuflasjemønsteret.

Les også: Knebeskyttere, knivlomme og støvelborrelås: Dette er de nye uniformenes lure løsninger

Powered by Labrador CMS