Nyheter:

HV-BISTAND: Sjef Heimevernet besøker grensekontroll til Opplandske heimevernsdistrikt-05 på Magnormoen. Heimevernet har flere ganger gjennom koronapandemien bistått politiet.

Regjeringen vil gi flere aktører mulighet til å søke om Forsvarets bistand

I dag gir Forsvaret bistand til politiet og andre offentlige myndigheter. Nytt forslag innebærer at også andre beredskapsaktører skal kunne be om bistand.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

«Dette kan være både offentlige og private selskaper. Kravet er at de må ha et definert ansvar for samfunnssikkerhet, kritiske samfunnsfunksjoner eller kritisk infrastruktur.»

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver regjeringen i en pressemelding om forslaget.

Regjeringen har fremmet forslaget for Stortinget, som torsdag behandlet og vedtok det ved første gangs behandling. Det er ikke et endelig vedtak. Saken må behandles en gang til, og resultatet må bli det samme.

Les mer om prosessen på Stortinget.no.

– Jeg mener at en slik lov- og forskriftsregulering vil komplettere reguleringen av Forsvarets bistand, skape større forutsigbarhet og lede til mer enhetlig praksis, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS