Nyheter

TILBUD: Tilbudet har vært gitt til statsministeren og enkelte ansatte på Statsministerens kontor.
TILBUD: Tilbudet har vært gitt til statsministeren og enkelte ansatte på Statsministerens kontor.

Forsvarsministeren: – Ikke nytt at Forsvaret har oppgaver i forbindelse med vaksinasjon

500 nøkkelpersoner ble vaksinert av Forsvarets sanitet. Det ble vurdert som hensiktsmessig ikke å belaste Oslo kommune og helsetjenesten, sier Forsvsarsminister Frank Bakke-Jensen.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringen har besluttet å avgi 500 vaksinedoser til vaksinering av samfunnskritisk nøkkelpersonell. Vaksineringen skal skje i regi av Forsvarets sanitet. Forsvarets bistand under koronapandemien er regulert i egen forskrift til smittevernloven.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant Anniken Huitfeldt (A) til forsvarsministeren blir det spurt om hvem som sendte den skriftlige anmodningen til Forsvaret om bistand til vaksinering, og i hvilken grad Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og Helsedirektoratet ble konsultert.

Les også: Syv nøkkelpersoner i Forsvaret får koronavaksine

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen forteller at Helse- og omsorgsdepartementet sendte 21. mai 2021 et oppdrag til Folkehelseinstituttet om å avgi vaksinedoser for opptil 500 personer i kritiske samfunnsfunksjoner.

Folkehelseinstituttet ble da bedt om å opprette dialog med Statsministerens kontor og Forsvarets sanitet om konkret gjennomføring av vaksinasjon.

Årlig vaksiner

«At Forsvarets sanitet har oppgaver i forbindelse med blant annet vaksinasjon, er ikke noe nytt. Etter at Statsministerens kontor i 2011 flyttet til Akershus festning, har Forsvaret ved Forsvarets sanitet gjennomført vaksinering, herunder årlig influensavaksine og vaksiner i forbindelse med reiser», skriver Bakke-Jensen.

Tilbudet har vært gitt til statsministeren, enkelte ansatte på Statsministerens kontor og etter hvert også til statsrådene.

«Dette har vært avklart med Forsvarsdepartementet og Forsvaret», skriver Bakke-Jensen.

Allerede etablert

«I forbindelse med vaksinering av statsministeren og statsråder og senere personell i kritiske samfunnsfunksjoner i slutten av mai, ble det avklart mellom Statsministerens kontor og Forsvarsdepartementet at Forsvarets sanitet, i rammen av den allerede etablerte ordningen, kunne utføre den praktiske gjennomføringen», forklarer Bakke-Jensen.

Les også: Søreide: – Åpenbart at Nato har begått feil i Afghanistan

Bakke-Jensen skriver at det ble vurdert som hensiktsmessig ikke å belaste Oslo kommune og helsetjenesten når Forsvarets sanitet hadde kapasitet til å gjennomføre vaksineringen av personell i kritiske samfunnsfunksjoner.

Powered by Labrador CMS