Nytt om navn

SLUTTER: John Hammersmark har 23 års erfaring fra Forsvaret. Neste år slutter han i Rederiforbundet og gjør klar for en ny sesong som kaptein i Kompani Lauritzen.
SLUTTER: John Hammersmark har 23 års erfaring fra Forsvaret. Neste år slutter han i Rederiforbundet og gjør klar for en ny sesong som kaptein i Kompani Lauritzen.

John Hammersmark slutter i Rederiforbundet

Hammersmark går av som direktør for beredskapsavdelingen for å satse på foredragsvirksomhet og innspilling av ny sesong av Kompani Lauritzen.

Publisert Sist oppdatert

John Hammersmark går av som direktør for Sikkerhet og beredskap 1. mars 2022.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Da har jeg sittet i jobben i seks og et halvt år. I denne perioden har vi bygget opp en betydelig kapasitet innenfor sikkerhet og beredskap. Dette arbeidet har blitt en integrert del av Norges Rederiforbund hvor jeg de siste årene har sittet i ledergruppen, sier Hammersmark til Forsvarets forum.

Blant tiltakene i perioden er en styrket bemanning av beredskapsavdelingen i Rederiforbundet, etableringen av en etterretningskapasitet i Den Norske Krigsforsikring for Skib (DNK), samt opprettelsen av et cybersikkerhetssenter for skipsfarten, kalt NORMA Cyber.

Bak satsingen står DNK og Norges Rederiforbund.

– Dette arbeidet har styrket beredskapsavdelingen betydelig sammenlignet med det som var utgangspunktet da jeg startet, sier han.

Hammersmark har tidligere vært yrkesmilitær i 23 år. Han har tjenestegjort som fallskjermjeger, vært nestkommanderende i Forsvarets spesialkommando og har deltatt i operasjoner i Afghanistan. Han forlot Forsvaret som oberstløytnant i 2015.

Nå har Hammersmark sagt opp jobben i Rederiforbundet for å satse på foredragsvirksomhet, samt at han fortsetter som kaptein i Kompani Lauritzen.

Neste år kommer en ny sesong av den populære serien. Denne gangen er det imidlertid ikke kjendiser, men «vanlige folk» i 20-årene som skal få oppleve strabasene som førstegangstjenesten kan by på.

– På grunn av totalbelastningen kunne jeg ikke både være direktør i beredskapsavdelingen og kaptein i Kompani Lauritzen samtidig. Tiden var moden for å gjøre noe nytt og spennende, sier Hammersmark.

Les mer: Audun Halvorsen blir ny leder for beredskapsavdelingen i Norges Rederiforbund

Powered by Labrador CMS