Nytt om navn

NY TOPPSTILLING: Forsvarets høgskole har fått ny dekan, som blir faglig ansvarlig og en viktig del at toppledelsen ved skolen.
NY TOPPSTILLING: Forsvarets høgskole har fått ny dekan, som blir faglig ansvarlig og en viktig del at toppledelsen ved skolen.

Saira Basit får toppstilling ved Forsvarets høgskole

Forsvarets høgskole har fått ny dekan. Saira Basit trer inn i stillingen og blir faglig ansvarlig ved høgskolen.

Publisert Sist oppdatert

Fra og med tirsdag 1. februar er Saira Basit, tidligere forsker ved Institutt for forsvarsstudier (IFS), ny dekan ved Forsvarets høgskole (FHS). Basit har vært ved IFS siden 2007, utdanningsreformen har hun sittet i fagligadministrative lederstillinger ved FHS.

I sin nye stilling som dekan, vil hun være faglig ansvarlig ved FHS og en viktig del av toppledelsen ved høgskolen.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til [email protected]. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Basit har bred akademisk bakgrunn. I 2007 tok hun en mastergrad i persisk, asiatiske og afrikanske studier ved UiO før hun ble gjesteforsker ved Institute for Defence Studies and Analysis i New Delhi til slutten av 2008. To år etter ble hun rådgiver for Asia i norsk sikkerhetspolitikk i Utenriksdepartementet.

Hun har doktorgrad i statsvitenskap og skrev sin avhandling om hvordan stater håndterer militante grupper som krysser grenser.

Basit sitter i tillegg i styret til NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen), Neste steg og fakultetsstyret for teknologi, kunst og design ved OsloMet, dessuten er hun medlem i et regjeringsoppnevnt utvalg om akademisk ytringsfrihet.

Powered by Labrador CMS