Nytt om navn

OVERTAR: Martha-Gurine Landeråen Hess blir ny sjef for Sjøkrigsskolen.

Blir ny sjef for Sjøkrigsskolen

Martha-Gurine Landeråen Hess tar over som sjef for Sjøkrigsskolen etter kommandør Bård Eriksen.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 30. august blir kommandørkaptein Martha-Gurine Landeråen Hess ny sjef for Sjøkrigsskolen. Hun kommer fra stillingen som stabsoffiser i Sjøforsvaret.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Landeråen Hess startet sin karriere på logistikklinjen til Sjøkrigsskolen. 

Veien gikk videre som stabsoffiser i Sjøforsvaret,  hvor hun var stabssjef for Marinejegerkommandoen (MJK) til Forsvarets spesialstyrker (FS) i fire år, før hun i 2023 sluttet for å dra på Naval War College i USA. 

Det siste året

Martha-Gurine Landeråen Hess har akkurat kommet tilbake fra ett år med sjefskurs på Naval War College i Newport, USA. Her har hun gått i klasse med offiserer fra 43 forskjellige land og fått en økt forståelse for ulike perspektiver.

Nå gleder hun seg til å overta som sjef for Sjøkrigsskolen.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye positive utfordringer, også tror jeg det blir spennende, sier den påtroppende sjefen for Sjøkrigsskolen.

Har satt seg flere prioriteringer

Før Landeråen Hess tar over som sjef for Sjøkrigsskolen, har hun gjort klart noen prioriteringer hun mener det er viktig å fokusere på.

– Den første prioriteringen vil være å beholde personellet, både elever, kadetter og ansatte, forteller hun.

Landeråen Hess sier det er avgjørende å beholde dyktig personell i Forsvaret. Og legger til at verdifull erfaring og kompetanse er avgjørende for Forsvarets suksess.

Den andre prioriteringen vil være å rekruttere.

– Vi har stillinger, men mangler folk. Derfor trenger vi å rekruttere internt i Forsvaret og eksternt, sier kommandørkapteinen. 

Den tredje prioriteringen vil være å utvikle. Hun legger vekt på at for å sikre en god fremtid på Sjøkrigsskolen og i Sjøforsvaret, er det viktig å utvikle seg. Denne utviklingen blir styrket gjennom flåteplanen for 2024, som skal fornye og forsterke Norges sjømilitære forsvar.

Powered by Labrador CMS