Nytt om navn

NY JOBB: Dag Rist Aamoth blir sjef for Forsvarets høgskole i august.
NY JOBB: Dag Rist Aamoth blir sjef for Forsvarets høgskole i august.

Dette er den nye sjefen for Forsvarets høgskole

Brigader Dag Rist Aamoth ble fredag utnevnt i statsråd til generalmajor i Luftforsvaret, og blir beordret i stillingen som sjef Forsvarets høgskole.

Publisert Sist oppdatert

Dag Rist Aamoth overtar jobben som sjef for Forsvarets høgskole 1. august 2022 etter flaggkommandør Lars Arne Auli, som har fungert i stillingen etter at generalmajor Henning André Frantzen som fikk ny stilling i Forsvarsdepartementet.

Aamoth kommer fra stillingen som Deputy Assistant Chief of Staff Capabilities HQ Supreme Allied Commander Transformation i Norfolk, hvor han har tjenestegjort siden 2018, melder Regjeringen i en pressemelding.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Aamoth har ellers bred operativ erfaring fra luftvernartilleriet i Luftforsvaret, og har tjenestegjort i stillinger fra troppssjef til batterisjef ved Luftvernbataljonen på Ørland hovedflystasjon. Han har tjenestegjort som hovedinstruktør ved Luftverntaktisk skole.

Aamoth har vært senior pressetalsmann ved Forsvarsstaben, og tjenestegjort som assisterende hovedlærer og seksjonssjef ved avdeling militærmakt ved Forsvarets stabsskole. Han ble utnevnt til brigader i stillingen som nestleder ved kommunikasjonsenheten i Forsvarsdepartementet i 2014.

Han har for øvrig erfaring fra internasjonale operasjoner som stabssjef i Provincial Reconstruction Team i Afghanistan i 2009.

Aamoth har høyere utdanning fra master ved Kings College og Air University innenfor sikkerhetsstudier i England i 2007 og Air War College i USA i 2011.

Powered by Labrador CMS