Nyheter

ØKER KOMPETANSEN: Det nye masterprogrammet siktes på å ha oppstart så fort som mulig.

Forsvaret lanserer
nytt masterstudium

Den nye mastergraden på Forsvarets høgskole åpner opp mulighetene for yngre ledere og et tettere samarbeid mellom forsvarsgrenene. 

Publisert Sist oppdatert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi ønsker å øke kompetansen til flere tidligere i karrieren fordi Forsvaret trenger det, sier seniorrådgiver i dekanatet på Forsvarets høgskole (FHS), Helene Lund. 

Dagens mastergrad i militærstudier retter seg mot høyere offiserer, en utdanning som kommer litt sent karrieren og som derfor har vært forbeholdt de få. 

– Den nye masteren gir mulighet for å ta en utdanning mens en er i jobb, og tidligere i karrieren enn dagens master, sier sjef for Forsvarets høgskole, generalmajor Dag Aamoth til Forsvarets forum. 

I følge Aamoth vil masteren også gi et grunnlag for å etablere et doktorgradsprogram på FHS. 

Det er også lagt til rette for utvekslingsopphold i utlandet, da i ulike Nato-land. 

– Vi har en ambisjon om at dette skal være en av de beste utdanningene i verden på krigføring i nordområdene og arktiske strøk, og legger opp til nært samarbeid mellom grenene og FHS, sier Lund. 

Les også: Tre tiltak for økt teknologikompetanse i Forsvaret

Masteren vil i blant annet styrke evnen til å anvende ny teknologi i krigføring, gå i dybden på etiske dilemmaer, krig i moderne tid, og øke modenhet i å håndtere de mer komplekse operasjonene. 

– Vi er veldig fornøyd med at vi prøver å få til praksisopphold som en integrert og viktig del av utdanningen. Det vil være frivillig, men jeg tror det kommer til å bli populært, legger hun til. 

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen understreker at god personell med kompetanse er helt avgjørende for et sterkest mulig forsvar, og at masterprogrammet derfor er fremtidsrettet for de yngre lederne. 

– Jeg er svært fornøyd med innretningen på programmet, og ser frem til at denne masterutdanningen kan starte opp så snart som mulig, sier han. 

Fredag forrige uke vedtok styret ved Forsvarets høgskole å sende søknad til det nasjonale organet for kvalitet i utdanningen (NOKUT) om opprettelsen av det nye masterprogrammet. 

 

Powered by Labrador CMS