Nyheter

VINNERE: FFT vant Soldataksjonen 2022, og vil motta en pris på TVOs landsstyremøte i neste uke.

Disse vant Soldataksjonen 2022

Forsvarets Fellestjenester (FFT) er vinnerne av årets soldataksjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er utrolig stas å vinne, og det er kjekt å få anerkjennelsen om at vi har gjort noe bra. Soldatene og vernepliktsrådet er fornøyde, og at vi vant gjør at vi ser at det har hatt god virkning.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det sier hovedtillitsvalgt (HTV) Forsvarets Fellestjenester, Lina Almås. Hun er ansvarlig for avdelingens opplegg, men understreker at hun har fått god drahjelp etter at hun begynte i rollen i april.

ANSVARLIG: De tillitsvalgte har hovedansvar for organisering og utførelse av aksjonen i sine avdelinger. Her er FFT-HTV Lina Almås på selve aksjonsdagen.

– Det er forrige HTV som planla opplegget, og jeg har fått god hjelp fra gjengen i Akershus kommandantskap, plassmajorkontoret, velferden og idretten. Jeg hadde ikke klart det uten, sier Almås.

Deles ut neste uke

Årets tema for aksjonen var mangfold. Det er Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO), som velger ut tema for Soldataksjonen på sitt landsstyremøte.

– Jeg synes det er et utrolig viktig tema, og er glad for å kunne være med å kaste lys på mangfold og enkeltmennesker. Vi er alle forskjellige, sier Almås.

Der skal også prisen deles ut i neste uke, samtidig som nytt tema skal utpekes.

SAMARBEID: Forskjellige avdelinger kan arrangere dagen som de ønsker. På Akershus festning fikk deltakerne blant annet samarbeidsoppgaver å løse.

Soldataksjonen er en årlig holdningsskapende aksjon, som også er en konkurranse mellom avdelingene i Forsvaret. Aksjonen har forskjellig tema hvert år, og skal være med på å skape gode holdninger hos unge voksne som skal ut i arbeidslivet.

De tillitsvalgtes ansvar

Landstillitsvalgt Tord Kummeneje Eriksen har vært prosjektleder for Soldataksjonen 2022, og sier det er flere kriterier som gjør at det var FFT som stakk av med seieren.

– Det er tre mål vi har hatt med aksjonen i år. Det å tydeliggjøre viktigheten og hensikten av mangfold sett i lys av Forsvarets verdier, altså respekt, ansvar og mot er det første. Så er det å øke kunnskap om mangfold og identitet, i tillegg til å skape en arena for mangfold og inkludering, sier Eriksen.

VIKTIG: Landstillitsvalgt Tord Kummeneje Eriksen mener mangfold er et viktig tema å fokusere på i årets aksjon.

Eriksen sier FFT vant fordi de oppfylte alle målene.

– Vi føler at målene er oppfylt på alle mulige områder. Det veldig god deltakelse i ledelsen, som har vært veldig aktiv i arbeidsgruppa og i gjennomføring, samtidig som at FFT har hatt god forankring og rekkevidde i temaet og Forsvarets verdier, sier han.

– Gjør en god jobb

Det kan kun trekke opp dersom lederne deltar aktivt i planlegging og utføring. Om de ikke er delaktige vil ikke det påvirke negativt, på grunn av at det er ulike forutsetninger for det i forskjellige avdelinger, forklarer Eriksen.

Det er reglementert at det er et sjefsansvar å arrangere aksjonen, men det er de tillitsvalgte som sitter igjen med hovedansvaret og arrangeringen hos de forskjellige avdelingene.

– De tillitsvalgte gjør en utrolig god jobb. Alt aksjonen har fått utretta er de tillitsvalgte sin fortjeneste, sier Eriksen.

Powered by Labrador CMS