Nyheter:

KOMMER: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg skal holde åpningstalen på årets Leangkollen-konferanse.

Skal diskutere Natos hybrid-trusler

Digital sikkerhet er et av temaene under årets konferanse på Leangkollen. Kjente akademikere som Francis Fukuyama og Thomas Rid er blant deltagerne.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har fått en ny administrasjon, verden er midt i en pandemi og USA og Kina står mot hverandre, sier Kate Hansen Bundt, generalsekretær i Den norske Atlanterhavskomité.

Nato står med andre ord overfor flere sikkerhetspolitiske utfordringer når Atlanterhavskomiteen inviterer til sin årlige sikkerhetskonferanse på Leangkollen mandag og tirsdag. Hovedfokus for konferansen blir Natos nye sikkerhetsutfordringer frem mot 2030.

Truslene kommer økende grad i form av ny teknologi. Mye av årets sikkerhetskonferanse på Leangkollen vies hvordan man kan forsvare seg mot politisk påvirkning i sosiale medier og cyberangrep, digitale farer som ofte omtales som hybrid-trusler.

– Vi skal diskutere sårbarheten i de digitale plattformene, sier Bundt.

Flere kjente ansikter står på programmet i år, blant annet statsviter Francis Fukuyama, som skal snakke om hvordan man skal «redde demokratiet fra teknologien».

Andre talere er Federica Mogherini, rektor for Europa-colleget og EUs tidligere høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk og Thomas Rid, som har forsket på bruk av informasjonsteknolgi og væpnet konflikt.

Konferansen foregår 1. og 2. februar, og man kan delta digitalt. Hele programmet ligger på konferansens nettsider.

Powered by Labrador CMS