Nyheter
Ønsker at bønder og forsvar skal spille mer på lag
Norges Bondelag mener Forsvaret bør bidra mer til å styrke matproduksjon i nord, og servere norsk mat til sine soldater.
Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
– Soldatene klarer seg ikke uten mat. Vi produserer mat og kan produsere mer. Vi vil gjerne levere den maten som soldatene skal ha både i fred og i krise, sier Bjørn Gimming, leder av Bondelaget, til Nationen.
Han ønsker at bønder og forsvar skal spille mer på lag.
– Forsvaret må også se sitt ansvar og muligheter ved å kjøpe lokalt og bidra til nasjonal selvforsyning.
I vår ble det stor ståhei da Tine la ned sin økomelk-produksjon da Forsvaret ikke lenger kjøpte inn økologisk melk. Det samme skjedde da det i fjor høst ble kjent at Forsvaret kjøpte inn utenlandske poteter til Terningmoen og Rena leir i Innlandet.
– Forsvaret kan bidra til at matproduksjonen i nord blir styrket, gjennom å etterspørre og tilby lokal og regional mat, sier Gimming og peker på at det er en verdikjede av arbeidsplasser som følger bonden, med landbrukssamvirkene og annen matindustri.