Nyheter

GLAD: Utenriksminister Anniken Huitfeldt bekrefter at norske myndigheter var involvert da er foreldreløst barn ble evakuert fra Syria.
GLAD: Utenriksminister Anniken Huitfeldt bekrefter at norske myndigheter var involvert da er foreldreløst barn ble evakuert fra Syria.

VG: Forsvaret bisto i evakueringen av foreldreløst barn i Syria

Forsvaret og Utenriksdepartementet var involvert da er foreldreløst barn ble evakuert fra en IS-leir i Syria.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver VG, som viser til at barnet som er under skolealder er på vei til Norge via Irak.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hentingen av barnet ble gjennomført klokken 12.30 norsk tid mandag, i byen Qamishli.

Nå er barnet overført fra kurdiske selvstyremyndigheter i Nord-Syria, til norsk personell fra UD og skjermet personell fra Forsvaret. Også E-tjenesten har bistått i hjemhentingen.

– Jeg er glad for å bekrefte at norske myndigheter er i ferd med å hente et foreldreløst barn som har oppholdt seg i en leir i Syria. Barnet hadde norsk far. Far-barn-relasjonen er etablert gjennom DNA og barnet vurderes derfor som norsk statsborger, skriver utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) til VG.

I en pressemelding fra regjeringen uttaler Huitfeldt at de ønsker å skjerme barnet framover.

– Utover dette kommer vi ikke til å gi ytterligere informasjon om barnet eller om reisen til Norge. Årsaken til det er at vi ikke ønsker å bidra til identifisering av barnet. Jeg ber alle om å respektere at barnet skal skjermes, at det ikke identifiseres og at det skal få komme til Norge med størst mulig ro rundt seg.

Powered by Labrador CMS