Nyheter

KONGELIG: Hans Majestets Kongens Garde består av en stab og seks kompanier. Den mest kjente er 3. gardekompani, som har en drilltropp og en musikktropp.
KONGELIG: Hans Majestets Kongens Garde består av en stab og seks kompanier. Den mest kjente er 3. gardekompani, som har en drilltropp og en musikktropp.

Garden dimitterer 30 vernepliktige etter narkotikabruk

Forsvaret bekrefter at de vil dimittere 30 soldater etter at de har innrømmet bruk av narkotika på en privat fest, under permisjon tidligere i sommer.

Publisert Sist oppdatert

– Etter en privat fest, under permisjon utenfor tjeneste tidligere i sommer, ble Forsvaret tipset om bruk av ulovlige rusmidler blant vernepliktige. Fem vernepliktige fra Hans Majestet Kongens Garde innrømmet forholdet, opplyser Brage Steinson Wiik-Hansen, talsperson i Hæren, i en e-post til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

NRK omtalte saken først.

I kjølvannet av denne saken har ytterligere 25 vernepliktige fra avdelingen stått frem og innrømmet bruk av ulovlige rusmidler under permisjoner i tiden etter at de begynte sin verneplikt, forklarer Wiik-Hansen.

– Alt personell i Forsvaret har varslingsplikt dersom de oppdager eller får kjennskap til omgang med ulovlige rusmidler blant ansatte eller vernepliktige, og plikter å varsle dette videre, skriver han.

De 30 vernepliktige soldatene vil nå bli dimittert.

Ifølge Wiik-Hansen gjennomføres rusforebyggende arbeid i Forsvaret for å ivareta den enkeltes helse, arbeidsmiljø, tjeneste og sikkerhet for å opprettholde operativ evne.

– Det er alltid synd å miste soldater på generelt grunnlag, men når du har innrømmet bruk av ulovlige rusmidler, er ikke det forenlig med tjeneste i Forsvaret, og derfor har Forsvaret valgt å dimittere soldatene, sier Wiik-Hansen til Forsvarets forum.

Spørsmålet om deres videre tjeneste er nå avsluttet fra Forsvarets side, opplyser Wiik-Hansen.

Saken oppdateres.

Powered by Labrador CMS