Nyheter

SKYTEKONKURRANSE: Infanterigruppa ved Manøverskolen i Hærens våpenskole skal holde en nasjonal skytekonkurranse på Terningmoen 22.juni til 23. juni. Bildet er fra 2015 under en skyteøvelse i Mauken.
SKYTEKONKURRANSE: Infanterigruppa ved Manøverskolen i Hærens våpenskole skal holde en nasjonal skytekonkurranse på Terningmoen 22.juni til 23. juni. Bildet er fra 2015 under en skyteøvelse i Mauken.

Våpenskolens skytekonkurranse: – Ikke ulikt noe man vil kunne møte i en stridssituasjon

For første gang skal infanterigruppa ved Manøverskolen ved Hærens våpenskole holde nasjonal skytekonkurranse der presisjon og hurtighet skal kombineres i 16 ulike skyteøvelser.

Publisert Sist oppdatert

– Vi i infanterigruppa mener at denne type konkurranse er nyttig for Forsvaret på den måten at det måler den enkelt skytter sin totale skyteferdighet i større grad enn andre typer konkurranser, sier Bård Kristiansen, hovedinstruktør for håndvåpen ved Hærens våpenskole.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

For første gang holder infanterigruppa ved Manøverskolen ved Hærens våpenskole en nasjonal skytekonkurranse. Deltagerne får ikke vite eksakt hvordan skyteøvelsene er utformet, men konkurransen går ut på å engasjere mål og få best mulig poeng på kortest tid, og foregår på Terningmoen 22. juni til 23. juni.

Det er kun ansatte i Forsvaret som er oppsatt med våpen, som kan delta.

Les også: Forsvarsministeren vil at flere skal gjennomføre verneplikten

– Denne konkurransen vil forhåpentligvis tiltrekke seg en stor og variert gruppe mennesker med ulike erfaringer og ferdighetsnivåer fra hele Forsvaret, sier han.

Våpnene som skal bli brukt er pistol P80 og HK416 eller maskinpistol MP-7.

Konkurransen inneholder ingen stridstekniske elementer som bruk av skjul og dekning ved for eksempel bevegelse fra A til B, men det skal skytes på ulike avstander og posisjoner. Målene vil være blant annet halv- og kvartfigur og stålmål i ulike størrelser.

– Det faktum at tiden utgjør halvparten av totalscoren gjør at man må tenke noe annerledes, raskere og kunne utføre sine ferdigheter under tidspress der og da. Ikke ulikt noe man vil kunne møte i en stridssituasjon, sier Kristiansen.

Powered by Labrador CMS