Nyheter

STYRKER FORSVARET: Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) er onsdag i Brussel for å delta på et ekstraordinært forsvarsministermøte i Nato. Her er han på besøk i Washington DC i november 2021.

Enoksen varsler økte bevilgninger til Forsvaret

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) sier at regjeringen har besluttet å styrke Forsvaret med ekstra bevilgninger allerede inneværende år.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Regjeringen har gjort en beslutning om å styrke Forsvaret allerede i år med en ekstra bevilgning, sier Enoksen, som onsdag deltar på et ekstraordinært forsvarsministermøte i Nato.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han varsler at budsjettbevilgningen vil bli presentert førstkommende fredag.

Les også: Enoksen ønsker mer øvingsaktivitet i nord

Regjeringen har denne uken sittet i budsjettkonferanse for å meisle ut neste års statsbudsjett. I bakgrunnen lurer krigen i Ukraina.

Enoksen vil ikke røpe hva styrkingen av Forsvaret går ut, men sier at det blant annet handler om å øke aktiviteten i nord.

– Der gjør vi tiltak både på militær og sivil sektor, sier Enoksen til pressen.

Les også: Ser økte beskyttelsestiltak rundt kjernevåpen i nord

Han slår også fast at Norge står ved Natos toprosentmål.

– Regjeringen har allerede i Hurdalsplattformen sagt at vi skal styrke forsvaret vårt i nord, og det er både i forhold til tilstedeværelse i nord og økt aktivitet i nord, sier han.

Powered by Labrador CMS