Nyheter:

LETTERE: Lovendringsforslaget vil ifølge regjeringen gjøre det lettere for veteraner med psykiske belastningsskader å søke erstatning i tide.
LETTERE: Lovendringsforslaget vil ifølge regjeringen gjøre det lettere for veteraner med psykiske belastningsskader å søke erstatning i tide.

Lovendring kan styrke veteraners vern i erstatningssaker

Stortinget har vedtatt endringer i erstatnings- og kompensasjonsordningene for veteraner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Lovendringsforslaget går nå videre til andre gang behandling i Stortinget.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: [email protected] eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

«De vedtatte endringene gjelder for det første foreldelsesregler som skal gjøre det lettere for veteraner med psykiske belastningsskader å søke om erstatning i tide. De nye reglene skal gjelde både for veteraner skadd før og etter 2010», skriver Forsvarsdepartementet.

Endringene gjelder også en klageordning for saker om psykiske belastningsskader.

«Det betyr at veteraner som er påført en psykisk belastningsskade som følge av tjeneste i en internasjonal operasjon fra og med 1. januar 2010 vil få mulighet til å påklage vedtaket fra Statens pensjonskasse. Dette vil sikre likebehandling av veteraner skadd før og etter skjæringstidspunktet i 2010», skriver Forsvarsdepartementet.

I løpet av våren vil Forsvarsdepartementet sende ut et høringsnotat med forslag til forskriftsendringer.

Powered by Labrador CMS