Nyheter

NYTT NAVN: Forsvarets mediesenter skifter navn. Det ligger et forslag på bordet, men det er enda ikke avgjort.

Forsvarets mediesenter får nytt navn

Det ligger et forslag på bordet, men endelig navn er enda ikke avgjort, sier sjef FMS.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets mediesenter (FMS) får nytt navn. Det bekrefter sjef FMS Aslak Sletten overfor Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bakgrunnen for navneendringen er at det gamle navnet ikke lenger er dekkende og beskrivende nok for arbeidet som FMS gjør.

– Vi har utviklet oss som organisasjon, instruksen vår er endret og kommunikasjonsfaget endrer seg. Derfor er nytt navn en liten men nødvendig modernisering, sier Sletten.

Les også: Forsvarets bildearkiv er nede for telling

Avgjøres innen kort tid

Forsvarets mediesenter er en underavdeling av Forsvarets fellestjenester.

Mediesenteret har ansvar for blant annet Forsvarets omdømme-, PR-, markeds- og rekrutteringskommunikasjon og Forsvarets interne og eksterne digitale kanaler. De har også ansvar for Forsvarets mediearkiv.

SJEFEN: Aslak Sletten er sjef for Forsvarets mediesenter (FMA).

Avdelingens nye navn skal beskrive avdelingens virksomhet på best mulig måte.

– Nytt navn skal være enkelt å forstå, og har som oppgave å forklare hva vi gjør og hva som er vårt resultatansvar, sier Sletten.

Det er ikke avgjort hva FMS sitt nye navn vil bli, men det går mot et snarlig navneskifte.

Ifølge dokumenter som Forsvarets forum har fått innsyn i er «Forsvaret kommunikasjon» oppe som et forslag. Om det faktisk blir avdelingens nye navn, er imidlertid ikke avgjort.

– Endelig navn blir avgjort om kort tid, konstaterer Sletten.

Fraråder navn med ord uten sammenbinding

Margrethe Kvarenes er seksjonssjef i seksjonen for språk i skole og offentlig forvaltning i Språkrådet og sier følgende om det nevnte forslaget:

Språkrådet fraråder generelt navn som består av ord satt rett etter hverandre uten grammatisk sammenbinding, à la «Forsvar Norge» og «avdeling kommunikasjon».

Les også: Forsvaret kartlegger ansattes samliv

– Et namn bør fungere i dagligspråket. For å sette det på spissen fungerer betegnelsen «lang vinterunderbukse» oftest bedre enn «bukse under vinter lang», sier Kvarenes.

FMS fikk sitt nåværende navn da avdelingen ble opprettet i 2001. Da etterfulgte den Forsvarets rekrutterings- og mediesenter (FRM). FRM het tidligere Forsvarets rekrutterings- og opplysningstjeneste (FRO).

Powered by Labrador CMS