Forsvaret bistod med helikopter etter eksplosjon på Bardufoss

Forsvarets helikopter fraktet skadet fra eksplosjon i Bardfuoss-verksted.

Publisert Sist oppdatert

Fire personer var til stede og tre ble skadet etter eksplosjonen i et verksted i Målselv kommune. Forsvaret ble anmodet om bistand og stilte med helikopter for å få skadde til sykehus.

Eksplosjon

Eksplosjonen skjedde i et verksted på Andslimoen ved 21-tida fredag kveld. Totalt skal fire personer ha vært til stede, tre av disse skal ha blitt skadet - til dels alvorlig.

– Det er personer som har hatt et hyggelig lag i lokalene. Det skal ha vært lekt med knallgass før det gikk galt, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved Troms politidistrikt til Forsvarets forum. Operasjonslederen kan ikke bekrefte eller avkrefte fredag om militært personell var involvert i ulykken.

Evakuert

Det ble rekvirert helikopter fra Forsvaret på Bardufoss for å få skadde til sykehus i Tromsø. En skadet person hadde ved 2215-tiden kommet frem til Universitetssykehuset i Nord-Norge, mens tre andre blir behandlet ved den lokale legevakten. 

– Vi innhenter nå personalia til folk som har vært på stedet for å få oversikt over situasjonen, sier operasjonslederen.

Gassflaske

Avisa Nordlys skriver at eksplosjonen har skjedd ved storbilverkstedet til Scania på Andslimoen nord for Andselv sentrum.

– Jeg er ikke selv på stedet, men har fått bekreftet at det har vært eksplosjon i en gassflaske. Det er varierende skadegrad på alle de skadde, sier Stig Mikkelsen, sjef på brann og redning på Bardufoss flystasjon til avisa Nordlys.