Nyheter:

Forsvaret bidrar med helikopter etter rasene i Sogn og Fjordane

Tirsdag kveld ankom et av Forsvarets Bell-helikopter de rasutsatte områdene i Sogn og Fjordane.

Publisert Sist oppdatert

Etter en uke med temperaturer over 30 grader, kom det enorme mengder nedbør over deler av Sogn og Fjordane tirsdag. Resultatet var fem store ras bare i Jølster, flere ødelagte hus og sperrede veier.

E39, som er hovedveien gjennom Sogn og Fjordane, ble stengt en rekke steder mellom Førde og Skei. Europaveien ble også skadd flere steder, og en rekke mennesker ble isolert som følge av dette.

Bistandsanmodning 

For å avhjelpe situasjonen har politiet anmodet Forsvaret om å stille med et Bell-helikopter i området.

– Vi mottok en bistandsanmodning fra politiet tirsdag. Allerede i går kveld var et Bell-helikopter fra Rygge på plass i området for å hjelpe til med å forflytte materiell og personell på de plassene som er isolert på grunn av rasene, sier pressevakt Sigurd Tonning-Olsen ved Forsvarets operative hovedkvarter i Bodø.

Etter planen skal helikopteret være i området til fredag.

Situasjonen i nord 

Dette skjer omtrent samtidig som et av Forsvarets Bell-helikopter, som har vært midlertidig stasjonert i Kirkenes siden 4. juli i forbindelse med operatørskiftet i flyambulansen, returnerer til Bardufoss fredag.

– Det var kommet en ny anmodning fra Helse Nord om ytterligere hjelp fra 2. til 9. august for helikopteret i Kirkenes, men den anmodningen er nå trukket tilbake. Derfor flyr dette helikopteret tilbake til Bardufoss fredag, sier Tonning-Olsen.