Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å forbedre brukeropplevelsen og optimalisere vår nettside. Ved å bruke nettstedet godtar du vår bruk av denne informasjonen. Les mer om dette i vår personvernerklæring

 

 

forum_1479_forberedelsenetilhevforum_1479_forberedelsenetilhevhttp://forsvaretsforum.no/Lists/RelatedMedia/DispForm.aspx?ID=8543FORTSETTER: Den havarerte fregatten KNM Helge Ingstad. Foto: Jakob Østheim/Forsvaret/forum-media/PubImages/20181113JØ_0974.jpg

Forberedelsene til hevingen fortsetter

Arbeidet som må til før fregatten Helge Ingstad kan heves, har hatt god progresjon i helga, opplyser Sjøforsvaret etter opphold fredag på grunn av dårlig vær.

Sjøforsvaret melder i dagsrapportene fra lørdag og søndag at det er «god progresjon», og at dykkeroperasjoner for å forberede til løfteoperasjonen pågår kontinuerlig så lenge været tillater det. 

Kranlekteren Rambiz ligger ute ved havaristedet og utfører arbeidet med å stramme opp løftekjettinger for endelig innfesting til skroget samt å trekke de to siste løftekjettingene under fartøyet, slik at det kan heves.

KNM Helge Ingstad ligger under vann i fjæra i Øygarden i Hordaland etter kollisjonen med tankskipet Sola TS natt til 8. november. Forsvaret har i flere uker jobbet med å sikre skipet og gjøre det klart til å bli hevet.

(©NTB)

Publisert 21. januar 2019 08:47.. Sist oppdatert 22. januar 2019 11:17.