Nyheter:

FOH: Utenlandske soldater isolert på Skjold

Etter at Skjold leir ble stengt, og 1300 soldater trolig ikke får deltatt på vinterøvelsen, blir den redesignet.

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

​– Ett av flere tiltak, som en konsekvens av situasjonen på Skjold, må vi redesigne øvelsen, sier pressetalsperson Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til Forsvarets forum. 

Han forklarer at de har noen målsettinger de ønsker å nå med øvelsen, og at de fortsatt vil forsøke å nå dem – selv med færre deltakere. 

Korona-grep i Hæren: En meters avstand mellom folk og ferdige matpakker

Torsdag testet en soldat på Skjold leir positivt på prøve for koronavirus. Dermed ble hele leiren stengt ned. Ifølge Moen dreier det seg om rundt 1300 soldater som er rammet. Fra de norske styrkene gjelder det soldater fra 2. bataljon og Ingeniørbataljonen. I tillegg er tyske og nederlandske soldater rammet av tiltakene. 

– Det er ingen tvil om at øvelsen blir annerledes, sier Moen. 

Delene av øvelsen som innebærer felttjeneste er ikke planlagt å starte før 12. mars, opplyser Moen. Forsvaret er i tett dialog og gjør sine vurderinger i samråd med helsemyndighetene. 

– Så det er 1300 soldater som ikke får deltatt i øvelsen?

– Alt tyder på at de ikke vil kunne delta ut fra tiltakene som er gjort og føringer fra helsemyndighetene. 

Har du tips eller innspill i forbindelse med koronasakene? Ta kontakt på tips@fofo.no

Personen ved Skjold leir som testet positivt på koronatesten torsdag, har ikke alvorlige symptomer, skriver Hæren i en pressemelding. På grunn av det positive prøvesvaret, er hele leiren stengt ned. Ingen kommer inn eller ut av garnisonen. 

Den flernasjonale øvelsen Cold Response var planlagt med mellom 15.000 og 16.000 deltakere. Den omfatter flere Forsvarsgrener og omtrent 6000 utenlandske soldater. 

Powered by Labrador CMS