Nyheter

TEST: Folk på en togstasjon i Seoul ser på en sørkoreansk nyhetssending med arkivfoto fra en tidligere rakettest etter at Nord-Korea hadde skutt opp en ny rakett.

USA og ti andre land fordømmer Nord-Koreas siste rakettest

USA og ti andre land fordømmer Nord-Koreas siste rakettest som ble gjennomført denne uken og ber FNs sikkerhetsråd også om å fordømme den.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste rakettesten fant sted søndag. De elleve landene uttaler at den var brudd på flere av FNs sikkerhetsråds resolusjoner, og oppfordrer Sikkerhetsrådet til å fordømme den.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Siste nytt fra Ukraina

Nord-Korea har gjennomført flere tester med ballistiske raketter i år, i strid med FN-resolusjonene, påpeker de elleve landene i en felles uttalelse.

De 193 FN-medlemmene må implementere Sikkerhetsrådets resolusjoner som har til hensikt å få Nord-Korea til å skrinlegge atomvåpen- og rakettprogrammet, og implementere alle FN-sanksjonene som tidligere er kunngjort, oppfordrer de elleve landene.

Powered by Labrador CMS