Nyheter:

KYPROS: Fra en reportasje om UNFICYP den fredsbevarende operasjonen på øya Kypros i øst middelhavet

FN-forhandlinger om Kypros endte resultatløst

Tre dager med FN-ledede Kypros-samtaler endte uten gjennombrudd som kan bidra å løse konflikten på øya, slår FNs generalsekretær António Guterres fast.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Guterres innledet tirsdag nok et forsøk på å mekle mellom den greskkypriotiske og den tyrkisk-kypriotiske regjeringen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Onsdag møttes partene i Genève, sammen med utenriksministrene fra Hellas, Tyrkia og Storbritannia, som også har deltatt i samtalene.

Les også: Maktkamp i Iran blottlegges i hemmelig lydopptak

Guterres ønsket å lodde stemningen for å se om det er rom for å holde en ny fredskonferanse om den delte øya, men avstanden mellom partene var så stor at han truet med å avbryte samtalene alt onsdag.

– Sannheten er at vi ikke har funnet nok felles grunnlag til å tillate en gjenopptakelse av formelle forhandlinger, sa Guterres torsdag.

I de nesten 50 årene som er gått siden tyrkiske styrker inntok deler av øya, har en rekke forsøk på forhandlinger vært forgjeves.

Et nytt møte mellom partene er planlagt om to til tre måneder, ifølge FN-sjefen.

– Vi er fast bestemt på å gjøre alt vi kan for å sikre at dialogen fortsetter og for å sikre at dialogen skal kunne gi positive resultater på et tidspunkt, sier han.

Les også: Hamas går ikke med på valgutsettelse

Powered by Labrador CMS