Nyheter

FN-STYRKE: FN-sjef António Guterres oppfordrer verdenssamfunnet til å sende styrker til Haiti, et land som preget av en dyp humanitær krise.

FN-sjefen: Vil ha internasjonal væpnet styrke til Haiti

FN-sjef António Guterres oppfordrer verdenssamfunnet til å sende styrker til Haiti etter at landet ba om hjelp til å håndtere en forverret sikkerhetssituasjon.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter mange år med fattigdom, vold, ustabilitet og svært brutale regimer, er Haiti i dag Latin-Amerikas fattigste land. Landet gjennomgår en alvorlig humanitær, politisk og økonomisk krise

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Nå oppfordrer FN-sjef António Guterres verdenssamfunnet til å sende styrker til Haiti.

– Generalsekretæren oppfordrer verdenssamfunnet, inkludert medlemmene i Sikkerhetsrådet, til å vurdere anmodningen fra Haitis regjering som en hastesak og umiddelbart utplassere en internasjonal spesialisert væpnet styrke for å håndtere den humanitære krisen, står det i en uttalelse fra Guterres' talsmann Stephane Dujarric.

Kriminalitet er svært utbredt, og Haiti lider av alarmerende nivåer av drap og kidnappinger utført av kriminelle gjenger som kontrollerer strategiske områder i landet, ifølge FN.

Powered by Labrador CMS