Nyheter

OSLO LUFTHAVN: Et Hercules-fly kjører forbi passasjer-terminalen på Oslo lufthavn. Bildet er fra 2015.

Hercules-fly punkterte – stengte rullebane på Gardermoen

Et av Forsvarets Hercules-fly punkterte torsdag ettermiddag og sperret den ene av de to rullebanene på Oslo lufthavn Gardermoen.

Publisert

– Det har vært en punktering på et Hercules-fly. Det har ikke vært skade på verken personell eller materiell, annet enn dekkene. Slik jeg forstår det, har det skjedd på rullebanen, sier Forsvarets talsperson Aleksander Engborg Hage til VG.

Hendelsen skjedde ved 15-tiden. Klokken 17.30 hadde man flyttet Hercules-flyet og vestre rullebane ble åpnet igjen.

C-130J Super Hercules er et større taktisk transportfly som opereres av Luftforsvarets 335-skvadron. Gardermoen militære flystasjon er hjemmebase for de fire flyene av denne typen.

– Uhellet var helt udramatisk. Det hender at et dekk punkterer, men jeg har ikke noen statistikk på hvor ofte. Det har gått veldig bra med både materiell og personell, og vi er like operative som før uhellet skjedde, sier pressetalsperson i Luftforsvaret, major Stian Roen.

Pressevakt Carita Storm Røsaasen i Avinor fortalte til NTB at vestre rullebane var delvis stengt som følge av forsinkelsen.

– Deler av vestre rullebane er stengt. Vi har mulighet til å avvikle trafikk med mindre fly på den delen som ikke er stengt, så må mesteparten av trafikken gå på østre rullebane, sa hun ved 16.40-tiden.

Et stort antall avganger og ankomster utover ettermiddagen og kvelden ble forsinket, ifølge nettsidene til Oslo lufthavn.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS