Nyheter

MISSIL: Hærens skal neste uke teste ut NASAMS 3 (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System). Her blir det avfyrtmissil under øvelse Sølvpil på Andøya.
MISSIL: Hærens skal neste uke teste ut NASAMS 3 (Norwegian Advanced Surface to Air Missile System). Her blir det avfyrtmissil under øvelse Sølvpil på Andøya.

Nytt kampluftvern for første gang med på storøvelse i Finnmark

Artilleribataljonens nyanskaffede kampluftvern NASAMS 3 er for første gang med på den store beredskapsøvelsen i Finnmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra mandag 20. til fredag 24. september vil det være høy militær aktivitet mellom Indre Troms, Alta og Lakselv, slår Forsvaret fast i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Da skal Brigade Nord og Finnmark landforsvar trene sammen på forsvaret av Finnmark.

– Denne øvelsen er først og fremst Forsvarets måte å vise tilstedeværelse på, og prioriteringen Finnmark har. Vi viser evne og vilje til å forsvare landsdelen med alle ressurser, sier sjef for Brigade Nord, Pål Berglund.

Brigaden skal blant annet øve på å frakte store mengder materiell og personell fra både Troms og Østlandet på kort tid.

Nytt av året er det også at NASAMS 3-luftvernsystemet, som er utviklet av Kongsberg Defence & Aerospace, for første gang er med.

– Moderne kampluftvern er helt avgjørende for å være troverdige, kunne forsvare egne styrker og beskyte en motstanders luftstyrker. Vi tar med oss vårt eget luftvern til Lakselv og Porsangmoen, sier Berglund, som også stiller med stridsvogner og pansrede personellkjøretøy i Alta.

Forsvaret advarer samtidig om at det vil være et «synlig militært fotavtrykk» langs E6 mellom Indre Troms, Alta og Lakselv hele den aktuelle uken.

– Hæren oppfordrer alle som skal ferdes langs E6 på denne strekningen til å være ekstra oppmerksomme, skriver de i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS